Saturday, August 24

Annyeeongg (。♥‿♥。)

Salam santai semuanya.. pergh lama tak menulis kat blog ni, berhabuk dah.. hahaha.. eh ada ke post sebelum ni? hrmm..ntah lah.. aahh..biaq laa.. janji ada niat nak tulis ni haa.. Ok, disebabkan masa yang tak berapa nak free dan macam2 sgt hal dunia ni jadi, tak sempat dan dah tak teringat nak jenguk blog ni haa.. jadi hari ni rasa mcam nak mai sat la melawat kawasan.. hehee..

Baru2 ni duk rajin bkak xternal hardisk hat yg lama2 dlu byk la terjumpa gambar2 masa kat usm duluu..mmg gambar tula yg byk skali pun.. gambar insect pun dah brapa folder, ambik kauu.. inikan pulak gambar2 kesayangan hamba ni.. muka memasing suci2 murni gitu.. sronok ja tengok.. duk berlari sana sini.. berjalan meredah onak duri..aisehh.. ingat lagi kita duk trun kat bukit ke tembok sbb nak ikut shortcut ke dewan kuliah..dgn baju kurung pn lepas.. hahaha.. tak ada apa nak kisah, tak da apa nak segan sgt..otak semua tak serabut sgt wpun masa tu rasa mcam study tu la yg paling serabut dalam hidup...hahaha.. mcam kanak2 ribena..rindu zaman tu.. *tersengih sorang2..

sekarang semua dah ada hala tuju masing2.. yg dah jadi isteri mak2 budak dgn caranya.. yg single ni cara lain pulak.. hahaha.. eh tunggal kita tiga ja nih.. jgn bt2 xtau ya siapa anda yg masih single.. hehehe.. umo dah makin meningkat haa.. hahaha.. dulu2 kalau pikir bab2 ni mesti macam krik2.. eh apa benda ni.. kalau cik anis lagi laa kembeeee terus.. hahaha.. aaah rinduu nak dgar kembee tuuu.. haihh.. sekarang ni kalau dngar tu ada la krik2 jugak tapi tak sedasyat dulu.. dah makin meningkat usia agaknya eh.. hahaha.. seronok tgk ainik, cik su ngan faezee bawak anak2 masing2 gi jalan.. men skali.. comeiii ngatt.. tgk sndiri men anak kucing ja mampu.. hahaha..

Akhir kata, i miss u all.. 乂❤‿❤乂
bak kata Dilan, "jangan rindu, berat.. biar aku aja" kyaaaa... ok bye..



Tuesday, September 29

CAMPAK KEMBALI KENANGAN ITU

Assalamualaikum.

R.I.N.D.U

Sebelum tu nak mintak maaf kat nakamas terutamanya Cik Anis (Cik Anis kita ni yang rajin menghapdate blog ni) sebab lama tak update new entry. BYANE CHINGU YA.
Teringat kembali kata2 pertama bila blog ni ditubuhkan. Cik Anis kata biar blog ni jadi tempat kita luahkan apa yang kita rasa, apa yang kita hadapi, apa yang kita lalui supaya kita semua merasainya walaupun kita jauh dimata, tetapi kita dekat dihati, sarat dengan memori dan rasa itu.
Sekali lagi MAAF ye. Terkadang internet slow menambah rasa malas menghapdate segala cerita, kekangan masa dan idea, rasa malas yang bertimpa2 dan macam2 lagi alasanya.hihihi. Tapi itulah realitinya.

okay, back to my topic, throwback.

Bila bukak lappy atau terimbas kembali memori kat USM dulu, hanya ALLAH saja yang tahu rasa tu. Rasa rindu bau hujan kat USM, rindu makanan kat cafe walaupun dulu rasa cemuih nak hadap hari2 lauk yang sama, bau angin pagi bila kena pergi kelas kul 8.00 pagi. Sejujurnya rindu suasana USM tu sampaikan katil Saujana pun Idah rindu. Tu baru kebendaan, tak termasuk lagi mereka yang bergelar sahabat macam kamu semuaaaaaaaa . I miss you all so badly!. 

semewek Ummi Iman ni senyum. Tangan Ummi Salahuddin pun nak masuk gambar.
cepat masa berlalu, dah jadi ibu kawan2 kita kan.

Tengok gambar ni macam2 duk terbayang.
Ramai dah kahwin, siap ada anak dah pun.
yang single masih single (giggle), bila nak mendoublenye.haha
Rasa nak buat reunion je


Muka berdebar nak ambik thesis. Mesti macam2 duk fikir kan.
selagi tak hantar, selagi tu tak senang duduk.
Reunion sekali dengan rumate n jiran bilik. kompem HAVOC
Betul kata Anis, rasa macam dah banyak perangai kat Uni dulu hilang, mungkin dah makin dewasa kan.
Tapi yang positif pun makin terhakis, YaALLAH risau pulak.
Adakah ditelan waktu dimamah kenangan?
Moga zarah2 positif kembali masuk kedalam diri ini. Amin allahumma amiin

p/s: saya sayang awak semua kerana ALLAH Taala, InsyaALLAH.


Monday, August 24

bogoshipda!



salam alaik~

minna!

okay. sekarang ni pkul 3.55 am, selepas duk pusing sana pusing sini takleh tido, decided buka lappy, then tetibe je nak update blog nakama. hewhew

dah berpuluh-puluh tahun dah gamaknya tak update blog. -_-' sekarang unprivatekan balik blog, in case ada nakama yang taleh log in. huhu

walaupun kita sokmo jugak mesej thru whatsapp, msg etc, ntahlah. rasa best pulak klau btukar2 cerita, btukar2 resepi kat sini. ke xda dah nakama yang nak type post dalam blog ni? TT_TT

saya rindu anda semua. nak gi usm la. haha saje nak g tengok usm. rindu. :'(

yang bulan november tu inshaAllah kalau jadual kelas xclash. harapnya x lah. huhu

hm. till next post lah.

jom puasa esok? eh hari ni lah kan isnin heee~ saya sayang anda semua. (emosi pulak pagi2 ni. biasala pelik sket sekarang ni. entah kenapa. -_-)

love y' all!

p/s: lame dh xbuat gini. haha ke rasa macam makin tua /(>_<)\ rase mcm hilang identiti dan personaliti la sekarang. eh? may Allah bless!




Sunday, January 25

your resolutions?






salam alaik~

lamanyaaaa tak menaip terasa kekok. haha gtu pulaks. minna, how are u?tatau nak tulis apa. apabila tangan nak menaip je, aura malas tu mai pulak. ades

currently at home, doing nothing much except reading, gaming, lolling, and drooling over lappy while bersukariabersamakucing2gembira.

so many things happens this last few months, and one of them was the banjir at kkrai, alhamdulillah famili tak terjejas teruk, and now the after effect of banjir can be seen. AllahuAllah

ain kurus how are u? rumah ain mesti kena teruk kan. macam asma. harap ain n asma tabah dan sabar.. inshaAllah

whatsapp xleh sebab kat rmh wireless xsampai kt fon. haha so berblogging jelah nak? ;)

sekarang ni tahun 2015.

kejap jek masa kan. dalam memori ni still in 2012 lagi. aduyaiii...

tutup mata bukak mata, everything seems different. maybe sebab bertambah angka jadi semakin bertambah aura kematangan? -_-'' harap2 makin matang ameen. last week, 2 of umi's friends died. natural death. meninggal tanpa sakit-sakit teruk, well umi cried hard. sebab kawan sejak sekolah menengah lagi and because it happens suddenly kut. Al-fatihah untuk arwah.. dari Allah kita datang, dan kepada DIa juga kita kembali..

angka yang bertambah bukan tanda kematian, just a scratch of line showing our general identity, on how long have we live on till today. kan?

so. resolution tahun ni?

-becomes better person than last year
-tmbah ilmu thru books etc
-cakna hal dunia n agama
-tinggal apa yang perlu tinggal
-be honest with urself
-show the other me, my alter ego

^^

my resolutions. kena usaha untuk make it happens then! fighting!

what about yours?

mind to share?


p/s: aritu cik merah show me something that i've already guessed b4. :) thanks yer. walaupun tersengih ku membacanya, wakaka.. anda sangatla kelakar+comeyyy. kekeke ha. er gambar2 itu akan dipost be4 bulan 3. nk cari cd dlu untuk diburn inshaAllah~ pyong~


Sunday, November 2

the half-blood princess.


maka nak dijadikan cerita (klate version of long time ago), dlu ada seorang puteri berdarah kacukan, sparuh wizard, separuh muggle dilahirkan.

puteri tersebut dinamakan ojou, atau turut digelar sebagai half-blood princess. mungkin akibat termakan fungus Fusarium pada waktu kanak-kanak riang, maka tanpa dapat dibantu lagi beliau membesar tidak cukup tinggi. ish. kesian.

half-blood princess itu membesar di dunia muggle, tanpa kawan wizard dan witch yang boleh membantu beliau sihir-sihir untuk menambah ketinggian dan sebagainya.

namun tanpa disedari pada suatu hari, princess itu berjalan masuk ke suatu tempat, di rumah keluarga slytherin. beliau mengikut jejak langkah seekor ular yang menyusur di depannya apabila dia sedang mengutip buah jambu.

tanpa disangka-sangka, seorang lelaki tua muncul di pintu depan berhadapan dengan puteri tersebut. puteri tersebut terkejut lalu berpusing melarikan diri namun oleh sebab langkahan kakinya tidak selaju pemain-pemain quidditch, maka dia disumpah menjadi batu. kesian.

the end of half-blood princess' life.

p/s: in the memory of prof snape, the half-blood prince and me going kulat2an sebab nak baca harry potter's books balik. -_-''

#nonsensewriting

Posted via BlogPost